KirtanBliss in Sai Tempel Onderdijk

Zondag 14 april was een bijzondere KirtanBliss dag.
Niet alleen omdat het de laatste dag van Navaratri was en zodoende ook Ram Navami (de geboortedag van avatar Rama Chandra de 7e incarnatie van Vishnu), maar ook omdat het 30 jarig bestaan van de Sai tempel in Onderdijk werd gevierd én omdat het de eerste keer was dat Kees Sluiter als gitarist mee deed, evenals Diepak Ramjiawan als tablaspeler en zanger. Geert kon helaas niet aanwezig zijn, maar dit werd ruimschoots goed gemaakt door de devotionele tabla-grooves van Diepak. Wat een prachtige samenwerking ontstond hier en wat was de aanwezigheid van het goddelijke overduidelijk, bijna tastbaar, te voelen.

 

De tempel is gewijd aan swami Gopala Krishna die een directe lijn vormt naar Sai Baba, vandaar dat het ook een Sai tempel genoemd wordt. Zoals op de foto te zien hangen er portretten van beide meesters op het altaar van de tempel evenals beelden van Shirdi Sai Baba (de voorgaande incarnatie) en andere meesters en deities. We voelden ons dan ook echt omhult door de aanwezigheid van al deze entiteiten naast de hartelijkheid en devotie van de bezoekers van de tempel. Ons optreden werd enorm warm en enthousiast ontvangen en het is dan ook te verwachten dat we hier in de toekomst vaker acte de présence zullen geven.

 

Na afloop vroeg het publiek om een toegift. Diepak zong 2 bhajans “Chitta Chora Yashoda ke bal” en aansluitend “Madhava Murahara Madhura Manohara." Wat scherts onze verbazing toen Kannaiya (de beheerder van de tempel) ons vertelde dat swami Gopala Krishna vaste prik zijn lezingen afsluit met precies die 2 bhajans. Dit was des te meer bijzonder omdat Diepak deze swami eigenlijk nog helemaal niet kende. Blijkbaar had hij dit telepathisch opgevangen. Het deed bij menigeen tranen over de wangen biggelen. 

Eerdere berichten

Foto reportage Maha Shivaratri
1 apr 2020
YouTube kanaal voor KirtanBliss
3 mrt 2020
KirtanBliss op Spotify
1 sep 2019
Mantra: Sounds into Silence (movie)
28 aug 2019
Vooraankondiging nieuw KirtanBliss album
23 aug 2019
< Terug naar de homepage