Nieuws & Blogs

EOS77262 20181105 JanVisser 111985248586
Verslag optreden bij Nityha Shanti op 5 november
Op 5 november speelden wij als aflsluiting van de dag na een zeer inspirerende 'Joyshop' door Swami Nityha Shanti. Het was heerlijk om in deze setting te mogen spelen en we zijn heel blij met de prachtige foto's die er gemaakt zijn.

Klik hier om de foto's te bekijken >>
Eerdere berichten

Bestel onze nieuwe CD!
29 okt 2018
Download eerste track van onze CD!
13 okt 2018
Nieuwe website online
26 sep 2018

KirtanBliss Agenda

goeie 111985247043
24 mrt 2019
Zeist
Kirtan zondagmiddag in het Amma centrum
lees meer
IMG 5007 111985246934
13 apr 2019
Zeist
Kirtan avond in het Amma centrum
lees meer
EOS77156 20181105 JanVisser 111985246779
19 mei 2019
Zeist
Kirtan zondagmiddag in het Amma centrum
lees meer
IMG 2503 111985246843
15 jun 2019
Zeist
Kirtan avond in het Amma centrum
lees meer
EOS77248 20181105 JanVisser 111985246700
6 jul 2019
Zeist
Kirtan avond in het Amma centrum
lees meer


Audio

Audio

Beluister hier fragmenten van onze CD 'Om Narayana'!


Bestel de CD
De Band

De band

De leden van KirtanBliss hebben elkaar gevonden in hun liefde voor muziek en het devotionele pad van bhakti-yoga. Alle leden zijn vanaf jongs af aan met muziek bezig geweest en ieder brengt zijn/haar eigen kwaliteiten in. De bijeenkomsten van de band kenmerken zich door de vreugde, toewijding en concentratie waarmee gespeeld wordt. Veel mensen worden ontroerd of op een andere manier diep geraakt door de muziek van KirtanBliss en wat door die muziek heen komt. Dit is voor de leden van de band het belangrijkste, het overbrengen van een ervaring van iets dat groter is dan de muziek zelf, een ervaring die niet in woorden kan worden uitgedrukt.


Mangalam Wesseling
Zang en harmonium
Lees meer Lees minder
Mangalam Wesseling studeerde klassieke zang in Nederland en Zwitserland en ze trad op in Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland. Verder leidde ze een koor in Zwitserland met een voornamelijk klassiek repertoire van religieuze en spirituele liederen. Zingen is een integraal onderdeel van haar leven. Ze zingt zolang ze zich kan herinneren. Zingen is voor haar een manier om zich diep met haar ziel te verbinden, om zich te ontspannen, te helen en te Zijn. Naast het zingen heeft zij haar eigen praktijk in hypno- en regressietherapie en engelenhealing/-therapie.

Meer info: Mangalam Wesseling
Tammo Heikens
Sitar, gitaar, basgitaar, zang en harmonium
Lees meer Lees minder
Tammo Heikens is een veelzijdig muzikant. Vanuit een achtergrond van klassieke muziek (piano), ontwikkelde hij zich al op jonge leeftijd in een veelheid van andere stijlen (vooral als gitarist en bassist), van waaruit een unieke eigen mix ontstond. Later kwam daar een diepgaande interesse voor Indiase muziek bij, die leidde tot een studie Indiase muziek (sitar) aan het Rotterdams conservatorium. Zijn interesse in deze muziekstijl bracht hem in aanraking met Indiase spiritualiteit en devotionele muziek zoals bhajan, kirtan en mantra.

Tevens bekwaamde hij zich in opname techniek en muziek producties en begon hij Studio 108, die inmiddels een goede reputatie heeft in opname en mixage van spiritueel geïnspireerde muziek. Daarnaast is hij een veel gevraagd begeleider van andere artiesten en geeft hij les in sitar, harmonium en zang. Improvisatie, subtiliteit, creativiteit en spontaniteit zijn kernwaarden in de muziek van Tammo en hij beleeft de grootst mogelijke vreugde wanneer er een symbiose ontstaat in het samenspel tussen muzikanten onderling.

Meer info: Tammo Heikens
Hugo Tielen
Gitaar en zang
Lees meer Lees minder
Hugo Tielen begon zijn muzikale ontwikkeling op zijn tiende als drummer, en speelde jarenlang in diverse metal bands. In zijn twintiger jaren bleef hij in een band spelen maar stapte over naar de gitaar. Op zijn 27ste, na voltooing van zijn filosofie studie, reisde hij een jaar lang door India, verbleef in verschillende ashrams en werd gegrepen door de spirituele traditie van dat land. Hij ervoer een intense vreugde bij het zingen van bhajans (devotionele liederen) geleid door Amma (Mata Amritananda Mayi), een Zelf-gerealiseerde wijze uit het zuiden van India. Haar overgave in het zingen is voor hem een belangrijke inspiratiebron. Sinds 3 jaar organiseert hij kirtan avonden in Utrecht en omstreken en geeft hij yogales.

Meer info: Yoga Lunetten
Geert Sluijter
Percussie
Lees meer Lees minder
Geert Sluijter begon op zijn 8ste te drummen op potten en pannen en de passie is altijd gebleven. Tijdens zijn reizen naar India vanaf 1997 is zijn interesse gewekt voor percussie en wereldmuziek. In 2009 is hij afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is bevoegd drumdocent en heeft jarenlange ervaring met lesgeven en in de spelpraktijk.

Momenteel speelt hij naast KirtanBliss bij de Nederpopformatie "Puur", met Joep Berkenbosch in JB-3, in "Electric Love" en doet sessiewerk met verschillende Jazz muzikanten.
Wat is kirtan?

Wat is Kirtan?

Kirtan zingen gaat er niet om dat je mooi of zuiver kan zingen. Het herhalend zingen is een meditatieve boefening waarin jouw innerlijke dialoog en dagelijkse zorgen steeds meer naar de achtergrond gaan om plaats te maken voor de stilte en ruimte in jezelf. In onze drukke maatschappij is simpelweg stil zitten mediteren voor velen niet zo makkelijk, in het kirtan zingen wordt je als vanzelf meegenomen in de stroom van de muziek en door het samen zingen komen er vaak moeiteloos gevoelens van vreugde en verbondenheid naar boven. Veel mensen voelen het effect van een kirtan bijeenkomst nog dagen nadat ze eraan deelgenomen hebben. Kirtan zingen betekent, ‘het zingen van de namen van God’. Wij zingen de namen van hindoeistische Goden zoals Shiva, Durga en Krishna die ieder staan voor bepaalde kwaliteiten zoals bewustzijn, liefde, speelsheid etc. Uiteindelijk gaan deze namen over onze eigen diepste essentie. Als wij contact maken met deze essentie hebben we niet zoveel meer nodig, er is tevredenheid, geluk en liefde voor onze medemens.